Home
| Kuchařka
|
Luštěniny |
Zepečené fazolky fotonávod
Hollywoodské
zapečené fazolky - fotonávod
450g
sterilizovaných bílých fazolí v rajčatovém nálevu (možno i chilli nálev),
500g bílého zelí, 3 velké vařené brambory, 1 cibule, 4 lžíce másla, 2 lžíce
hladké mouky, 1 šálek smetany ke šlehání, 1 lžička chilli, mletý pepř, sůl,
100 g strouhaného tvrdého sýra
Zelí nakrájíme na větší kusy (5cm), ve větším množství osolené vody povaříme
asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat. Vařené brambory oloupeme, pokrájíme
na silnější plátky, osolíme a opepříme. V kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce
másla, krátce na něm osmahneme mouku a za stálého míchání pomalu přiléváme
smetanu. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne, pak ji osolíme, opepříme a
odstavíme. V jiné nádobě rozehřejeme lžíci másla, osmahneme na něm nadrobno
nakrájenou cibuli, pak přidáme chilli a konzervované fazole i s nálevem a
vše důkladně prohřejeme. Zapékací misku vymažeme zbylým máslem, vyložíme
spařenými listy zelí a na ně rozprostřeme fazole. Na fazole položíme vrstvu
plátků brambor, zalijeme smetanovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. V
horké troubě zapečeme asi 25 minut, až se sýr na povrchu roztaví a zezlátne.
Podáváme horké.
Home
| Kuchařka
|
Luštěniny |
Zepečené fazolky fotonávod
|