|
Home | Kuchařka | Italská jídla a těstoviny | Lasagne fotonávod Lasagne - fotonávod
˝ balení Lazagní (nejlépe Panzani) mléko, jíška, sůl, pepř, muš. oříšek, máslo, 400 g boloňské omáčky (Uncle Ben's), parmezán či eidam, oregáno, bazalka, (černé olivy). Nejprve si připravíme bešamel (Klasicky: na másle osmahneme mouku, pomalu přiléváme mléko či smetanu, mícháme až do zhoustnutí; Zjednodušeně: dáme vařit mléko, pomalu přisypáváme instantní jíšku, pozor - houstnout začne až když se vaří; Osolíme, opepříme, nastrouháme muš. oříšek). Obdélníkovou zapékací mísu vhodných rozměrů vymažeme máslem, na ní položíme tři tvrdé obdélníky lasagne (nebo co velikost dovolí), potřeme boloňskou omáčkou (čtvrtinu sklenice), můžeme okořenit oregánem a čerstvou bazalkou a vylepšit na tenká kolečka nakrájenými černými olivami. Poté posypeme sýrem a zalijeme bešamelem (zaléváme pečlivě především okraje, jinak zůstanou tvrdé). Množství záleží na požadované šťavnatosti. Po této vrstvě přijde další obdélník lasagne, a tak se to opakuje stále dokola, až v poslední (čtvrté) vrstvě se dá boloňská omáčka, bešamel a na to teprve sýr. Dáme zapéct na 35-40 min. do středně vyhřáté trouby. Vegan varanta: na vymazání rostlinné máslo Alsan (ale lze i olej), bešamel ze sojového mléka, sýr lze zcela vynechat nebo použít veganský (k dostání v některých bioobchodech).
Home | Kuchařka | Italská jídla a těstoviny | Lasagne fotonávod |
||
|