DomůKontakt  . 

 
 
       
       

Úvod

Novinky
Kuchařka

     Polévky

     Ke knedlíkům

     Tofu, soja apod

     Zeleniny

     Luštěniny

     Arabská jídla

     Mexická a šp. jídla

     Italská jídla, těstoviny

     Sladká jídla

     Houbová jídla

     Jiné

     Saláty

     Pomazánky

 
Z čeho vařit
Restaurace
Citáty
Argumenty
Zdraví
Slavní vegetariáni
Odkazy

Videa

Otázky a odpovědi
Návštěvní kniha

 

Home | Kuchařka | Polévky | Cizrnová polévka

Cizrnová polévka - fotonávod

 

400g vařené cizrny, 40g másla, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžičky římského kmínu, mletý pepř, zel. bujón, 12% smetana (příp. sojová), kys. smetana (příp. sojový bílý jogurt).
Cizrnu dáme do vlažné vody a necháme namočenou přes noc (8-12 hodin) – zdvojnásobí objem. Druhý den slijeme, zalijeme vodou, vaříme doměkka (1-2 hodiny), poté slijeme a část cizrny dáme stranou. V kastrolu rozpustíme máslo, osmahneme cibuli, po chvíli přidáme nakrájený česnek, cizrnu, dostatek římského kmínu, čerstvého pepře a ještě chvíli smažíme. Zalijeme vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme ještě 20 minut. Poté přidáme smetanu a polévku pečlivě rozmixujeme (ochutnáme, případně dodáme koření) Při podávání každou porci doplníme lžičkou kysané smetany a vařenou cizrnou.Přípravu tohoto receptu můžete shlédnout
ZDE (pořad Kluci v akci, díl arabská kuchyně)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Kuchařka | Polévky | Cizrnová polévka