Home
| Kuchařka
|
Polévky |
Cizrnová polévka
Cizrnová polévka
- fotonávod
400g
vařené cizrny,
40g másla, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžičky
římského kmínu, mletý pepř, zel. bujón, 12% smetana (příp. sojová), kys. smetana
(příp. sojový bílý jogurt).
Cizrnu dáme do vlažné vody a necháme namočenou přes noc (8-12 hodin) –
zdvojnásobí objem. Druhý den slijeme, zalijeme vodou, vaříme doměkka (1-2
hodiny), poté slijeme a část cizrny dáme stranou. V kastrolu rozpustíme
máslo, osmahneme cibuli, po chvíli přidáme nakrájený česnek, cizrnu,
dostatek římského kmínu, čerstvého pepře a ještě chvíli smažíme. Zalijeme
vodou, vhodíme kostku bujónu a vaříme ještě 20 minut. Poté přidáme smetanu a
polévku pečlivě rozmixujeme (ochutnáme, případně dodáme koření) Při podávání
každou porci doplníme lžičkou kysané smetany a vařenou cizrnou.Přípravu
tohoto receptu můžete shlédnout
ZDE (pořad Kluci v akci, díl
arabská kuchyně)
Home
| Kuchařka
|
Polévky |
Cizrnová polévka
|