|
Home | Kuchařka | Mexická a španělská jídla | Burritos fotonávod Burritos - fotonávod
Olej, cibule, 3 st česneku, červené fazole v rajčatovém chilli nálevu, rajčatové pyré passata (příp. kečup, cikánská omáčka apod.), mražená kukuřice, směs Mexické bylinky, zpola vařená rýže, pšeničné tortilly, eidam. Na olej dáme jednu cibuli, přidáme na kousíčky nakrájený česnek a necháme pustit aroma. Poté přidáme konzervu fazolí (nemusí být v chilli nálevu – stačí obyčejné a dát více rajského pyré a koření), asi tři hrsti mražené či konzervované kukuřice, rajské pyré (příp. kečup) a bohatě okořeníme mexickými bylinkami nebo jinou směsí s podobným složením (sladká paprika, sušená cibule, česnek, pepř, oregáno, chilli, kmín, nové koření, muškátový oříšek, petržel). Chvíli vaříme a pro zahuštění směsi přidáme zpola uvařenou rýži dle potřeby (asi čtvrt pytlíku) a odstavíme z ohně. Na tortillu (kupuji příchuť rajčatové z bazalkou) rozložíme směs – ne moc, jen takový obdélníček – a zabalíme. Nejprve složíme levou a pravou stranu a přes to opatrně přehneme horní a dolní a otočíme na olejem vymazanou zapékací misku či plech. Poklademe plátkovým sýrem (nebo sypaným) a necháme zapéct tak 20 minut, aby sýr zhnědnul. Před podáváním necháme burritos chvíli vychladnout a pro snadnější konzumaci překrojíme veprostřed.
Home | Kuchařka | Mexická a španělská jídla | Burritos fotonávod |
||
|