Úvod

Novinky
Kuchařka

     Polévky

     Ke knedlíkům

     Tofu, soja apod

     Zeleniny

     Luštěniny

     Arabská jídla

     Mexická a šp. jídla

     Italská jídla, těstoviny

     Sladká jídla

     Houbová jídla

     Jiné

     Saláty

     Pomazánky

 
Z čeho vařit
Restaurace
Citáty
Argumenty
Zdraví
Slavní vegetariáni
Odkazy

Videa

Otázky a odpovědi
Návštěvní kniha

 

Home | Kuchařka | Mexická a španělská jídla | bramborová tortilla fotonávod

Španělská bramborová tortilla - fotonávod

 

Pro 2 osoby: 150ml olivového oleje, 0,5kg brambor (pevné konzistence), 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 2-3 vejce, hrst mražené kukuřice, zelená petržel, sůl, pepř.

Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Na rozpálený olej (100ml) dáme brambory, osolíme, dobře promícháme. Snížíme oheň, přidáme cibuli, na kousky nakrájený česnek a opékáme 20 minut za občasného míchání dozlatova. Vyjmeme z pánve na síto a lehce vysušíme ubrousky. V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme brambory, kukuřici a petržel a opatrně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej (50ml) a rovnoměrně rozložíme směs (nemícháme). Pozvolna opékáme až omeleta ztuhne a je ze spodu opečená. Pomocí talíře omeletu obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou tortillu nakrájíme na čtvrtiny jako koláč a podáváme ozdobené červenou paprikou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Kuchařka | Mexická a španělská jídla | bramborová tortilla fotonávod