|
Home | Kuchařka | Mexická a španělská jídla | bramborová tortilla fotonávod Španělská bramborová tortilla - fotonávod
Pro 2 osoby: 150ml olivového oleje, 0,5kg brambor (pevné konzistence), 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 2-3 vejce, hrst mražené kukuřice, zelená petržel, sůl, pepř. Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Na rozpálený olej (100ml) dáme brambory, osolíme, dobře promícháme. Snížíme oheň, přidáme cibuli, na kousky nakrájený česnek a opékáme 20 minut za občasného míchání dozlatova. Vyjmeme z pánve na síto a lehce vysušíme ubrousky. V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme brambory, kukuřici a petržel a opatrně promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej (50ml) a rovnoměrně rozložíme směs (nemícháme). Pozvolna opékáme až omeleta ztuhne a je ze spodu opečená. Pomocí talíře omeletu obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou tortillu nakrájíme na čtvrtiny jako koláč a podáváme ozdobené červenou paprikou.
Home | Kuchařka | Mexická a španělská jídla | bramborová tortilla fotonávod |
||
|