|
Home | Kuchařka | Tofu, soja apod. | Vegan Sloppy Joe's fotonávod Vegan Sloppy Joe's - fotonávod
Pro 2-3 osoby: 2x Tempeh uzený (nebo jiný typ), 1/4 šálku rostinného oleje (olivový), 1/2 šálku nasekané cibule (zelená či jarní), 300g/2 balení tempehu (uzený/smažený), 1/2 šálku nasekané zelené papriky, 4 stroužky nasekaného česneku, 1 šálek rajského pyré (protlaku), 1 polévková lžíce sojové omáčky, 2 polévkové lžíce agáve sirupu, 1/4 čajové lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky oregána, 1/2 lžičky sladké papriky, 1 špetka mletého černého pepře, 1 lžička balzamikového octu (není nutný), kulaté hamburgerové housky. Rostlinný olej rozehřejeme ve větší pánvi na středně mírném ohni a osmažíme na něm cibuli do "sklovata". Po chvíli přidáme nakrájený česnek a také osmahneme. Tempeh pečlivě rozdrobíme (ideálně jej drobíme ještě v obalu), vložíme do pánve a za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme zelenou papriku a vaříme další 3 minuty. Poté vmícháme rajské pyré (možno i rajské), sojovou omáčku, agáve sirup, možno i balzamikový ocet, pálivou papriku, římský kmín, koriandr, tymián, oregano, sladkou papriku a černý pepř a pečlivě promícháme. Podusíme dalších 10 až 15 minut. Při podávání naneste lžící připravenou směs do hamburgerové housky či pita chleba a talíř ozdobte čerstvou zeleninou (okurka, salát). Není však nutné sehnat veškeré vyjmenované koření - hlavní je cibule, česnek, tempeh a rajské pyré.
Home | Kuchařka | Tofu, soja apod. | Vegan Sloppy Joe's fotonávod |
||
|